U prvom tromjesečju HP ostvario prihode od 22,7 milijardi dolara

Hewlett-Packard je objavio izvješće za prvo fiskalno tromjesečje koje je završilo 31. siječnja. Kompanija je ostvarila prihode od 22,7 milijardi dolara, što je povećanje od 6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno 8% u valuti s fiksnim tečajem.

Po nestandardnom knjiženju ostvarena je dobit prije oporezivanja od 1,7 milijardi dolara odnosno 0,48 dolara po dionici, što je povećanje u odnosu na 0,37 dolara u istom razdoblju prošle godine.

Po standardnom knjiženju ostvarena je dobit prije oporezivanja od 1,5 milijardi dolara odnosno 0,42 dolara po dionici, što je povećanje u odnosu na 0,32 dolara u istom razdoblju prošle godine.

Tijekom prvog tromjesečja prihod je u odnosu na isto razdoblje prošle godine u Sjevernoj i Južnoj Americi porastao najviše - 10% te iznosi 9,7 milijardi dolara. Na području Eruope, Bliskog Istoka i Afrike porastao je za 1% i iznosi 9,4 milijardi dolara, dok je na području pacifičke Azije porastao za 6% i iznosi 3,5 milijardi dolara.

Iz kompanije je priopćeno da potpisan konačni ugovor o kupnji tvrtke OuterBay, najjačeg dobavljača softvera za arhiviranje za poslovne aplikacije i baze podataka.

Baš kao i nedavna kupnja tvrtki AppIQ i Peregrine Systems, ova akvizicija je dio HP-ove strategije proširivanja ponude poslužitelja, rješenja za pohranu i softvera te omogućivanja korisnicima da se brzo prilagode promjenjivim poslovnim potrebama i ubrzanom rastu količine informacija.

Pročitajte više