U rujnu zbrinjavanje nositelja stanarskih prava

MINISTARSTVO mora, turizma, prometa i razvitka danas je priopćilo kako u rujnu počinje program stambenog zbrinjavanja za bivše nositelje stanarskog prava, koji zadovoljavaju uvjete.

U priopćenju se, naime, ističe kako je ministar Božidar Kalmeta prošlog tjedna razgovarao sa šefovima Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj, izaslanstvom Europske komisije, UNHCR-a te veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država, Ralphom Frankom - o provedbi Vladinih programa državnog stambenog zbrinjavanja na područjima od posebne državne skrbi, kao i izvan njih, za bivše nositelje stanarskog prava, koji se žele vratiti ili ostati u Hrvatskoj, a koji zadovoljavaju uvjete.

Programi za korisnike na područjima od posebne državne skrbi i izvan područja od posebne državne skrbi, usvojeni su 2002. godine te u lipnju prošle godine.

"Međunarodni predstavnici pozdravili su ministrovu izjavu kako će Vlada RH početi s provedbom ta dva programa u rujnu.

Naglasili su i važnost tih programa kako bi se konačno zaključilo izbjegličko pitanje. Programi će pripadnicima posljednje velike kategorije izbjeglica i raseljenih osoba pružiti realističnu mogućnost stambenog zbrinjavanja u slučaju da se žele vratiti", navodi se u priopćenju Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Pročitajte više