U Šibeniku psihički bolesnik davio djevojčicu remenom torbe

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 39-godišnjim Šibenčaninom koji je 1. listopada, oko 16.30 sati, u ulici Branitelja Domovinskog rata u Šibeniku, bez ikakvog povoda, napao tri djevojčice u dobi od sedam do devet godina, koje su se igrale na ulici.

Kako se doznaje, riječ je o psihički bolesnom muškarcu, B. E., koji je prišao djevojčicama te je jednu od nje počeo daviti remenom torbe koju je nosio sa sobom. Vriska preplašenih djevojčica, koje su gledale kako nasilnik njihovoj prijateljici omata remen oko vrata te je davi i trese, privukla je pažnju susjeda.

Jedna od potresenih susjeda je Slobodnoj Dalmaciji ispričala: "Začula sam dječje vriskove i pozive u pomoć. Djevojčice su trčale prema meni i plakale. Jednu je držao s omotanim remenom torbe oko njene glave. Bilo je strašno. Promrla sam od straha. Noge su mi se odsjekle".

Žena, koja je željela ostati anonimna jer se i sama boji poremećenog nasilnika, kojeg svakodnevno sreću u kvartu, navodi kako je B. E. potom djevojčicu oslobodio i otišao te kako su njoj ruke toliko drhtale da je jedva uspjela nazvati 92.

Policija je psihičkog bolesnika ubrzo privela te je prvo odveden u psihijatrijsku bolnicu, a potom na ispitivanje pred istražnog suca. Napadnutoj su djevojčici od davljenja remenom ostale modrice na vratu, a ona i njene prijateljice su u stanju šoka zbog svega što se dogodilo.

I.M.
Foto: HR Foto (murray)

Pročitajte više