U Skoplju obilježena beatifikacija Majke Terezije

BROJNI vjernici i drugi građani, te najviši makedonski dužnosnici, sudjelovali su u nedjelju u Skoplju u svečanom obilježavanju beatifikacije Majke Terezije.

Tim povodom u katoličkoj crkvi "Srce Isusovo" prijepodne je održana misa, koju je vodio skopski biskup Joakim Herbut, nakon koje je održana procesija kroz središte grada do mjesta gdje se nalazila kuća Gonxhe Bojaxhiu i stara katolička crkva na čijem je mjestu sada podignut spomenik Majke Terezije.

Majka Terezija rođena je 1910. u Skoplju, a umrla je 5. rujna 1997. u Kalkuti, gdje je 1999. i počeo proces njezine beatifikacije.

Gradonačelnik Skoplja Risto Penov je, obraćajući se građanima, istaknuo kako je vrijeme da se prestane polemizirati o tome kome pripada Majka Terezija, jer ona pripada svima onima koji poštuju njezinu svetu misiju.

Na kraju ceremonije biskup Herbut blagoslovio je spomenik, a sudionici procesije posjetili su spomen-sobu Majke Terezije koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Na popodnevnoj duhovnoj akademiji u crkvi "Srce Isusovo", osim brojnih vjernika, bili su nazočni i makedonski predsjednik Boris Trajkovski i nasljednica Majke Terezije, Majka Nirmala Joshi koja ovih dana boravi u Skopju.

Pročitajte više