U Splitu uhićen diler s hrpom droge i bombom, lani je pucao zbog svađe s curom

Foto: MUP

NAKON ispitivanja na Državnom odvjetništvu Vici S. (43), kod kojeg je policija prije dva dana pronašla drogu i oružje, određen je istražni zatvor, piše Dalmatinski portal.

U stanu mu je nađeno gotovo 400 grama kokaina, 22,6 grama heroina te devet tableta ecstasyja. Uz drogu je imao i ručnu školsku bombu te 11 komada raznog streljiva.

"Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom. Obavljenom pretragom stana i drugih prostorija koje navedeni koristi na području Splita pronađeno je i oduzeto  ukupno  398 grama kokaina, 22,6 grama heroina, 9 tableta ecstasyja ukupne težine  4,5 grama te jedna ručna školska bomba i 11 komada raznog  streljiva. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu je predan policijskom pritvorskom nadzorniku", objavila je policija.

Radi se o Splićaninu koji je dobro poznat policiji, a zbog dilanja je više puta osuđivan.

Odavno poznat policiji

Prvi put je prijavljen prije 20 godina kada mu je u garaži na Skalicama pronađeno 5 kilograma marihuane, 70 grama kokaina i malo manje heroina. Nakon toga su ga uhvatili još dva puta zbog prodaje kokaina. Prije deset godina je zbog droge u probleme doveo i tadašnju djevojku. Naime, nakon što je uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola doveden je prostorije policije, a u WC-u je sakrio vrećicu s 28 grama kokaina. Nagovorio je djevojku da drogu pokuša iznijeti iz stanice, ali su je uhvatili i kazneno prijavili.

Dvije godine nakon toga je uhvaćen sa 140 grama heroina, a prošle godine je u policiji završio zbog pucnjave u centru grada. Početkom travnja je u Ćiril-Metodovoj ulici oko 16.20 sati pucao iz pištolja jer se posvađao sa svojom 22-godišnjom djevojkom. Policajci su ga zatekli s pištoljem u ruci, a na fasadi zgrade je bilo vidljivo oštećenje od metka.

Pročitajte više