U sukobu dvojice muškaraca teško ozlijeđena trogodišnjakinja

TROGODIŠNJOJ romskoj djevojčici, kćeri Josipa Horvata, ozlijeđena je čeona kost u sukobu vlasnika pizzerije iz Preloga Damira Vihera i njezina oca, no međimurska policija još ne može pouzdano reći je li ozlijeđena u sudaru automobila te dvojice ili u njihovu fizičkom sukobu.

Kako je danas izvijestila međimurska Policijska uprava, Horvat (23) jučer je rano popodne iz Orehovice policiji dojavio da ga na cesti između Vularije i Orehovice vozilom proganja vlasnik pizzerije "Savana" u Orehovici Damir Viher (28) iz Preloga te da ga želi tući.

Policija je utvrdila da je Viher namjerno oštetio i razbio vjetrobransko staklo na Horvatovu kombiju, u kojem je u tom trenutku na suvozačevu mjestu bila njegova trogodišnja kći. Policija navodi da je Viher iz osvete oštetio Horvatov kombi jer mu je on u ponedjeljak s trojicom prijatelja znatno oštetio osobni automobil i uništio ugostiteljski objekt, pizzeriju.

Horvat je kombijem pobjegao s mjesta događaja, no u vožnji ga je slijedio Viher svojim osobnim automobilom "golfom". U trenutku kada ga je pokušao preteći, Horvat ga je svojim kombijem udario u bok, a zatim pri zaustavljanju u stražnji dio automobila. Nakon zaustavljanja dvojica vozača fizički su se obračunala, u što se uključio i Viherov tast.

Trogodišnja djevojčica bila je u kombiju i iz zasad nepoznatih razloga teško se ozlijedila, odnosno zadobila je ozljedu čeone kosti i zadržana je na liječenju u čakovečkoj bolnici. Zbog oprečnih izjava sudionika događaja policija utvrđuje što je uzrok ozljede djevojčice, odnosno je li ozlijeđena u tučnjavi ili u prometnoj nesreći.


Kako se navodi u priopćenju, vlasnik pizzerije Viher kazneno je prijavljen zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari i nasilničkog ponašanja, Horvat zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnim činom ili sredstvom, a sva trojica će biti i prekršajno prijavljena zbog remećenja javnog reda i mira.

Otac ozlijeđene djevojčice Horvat u izjavi za novinare ustvrdio je da ju je u fizičkom sukobu drškom plinskog pištolja udario Viher. Također tvrdi da mu je Viher iz plinskog pištolja pucao u bradu.

Policija u službenom izvješću ne spominje te okolnosti i nastavlja kriminalističku obradbu.

Pročitajte više