U Švicarskoj uskoro kreće prodaja ekstra malih kondoma za dječake od 12 do 14 godina

U ŠVICARSKIM će se trgovinama uskoro u prodaji naći ekstra mali kondomi namijenjeni dječacima od 12 do 14 godina starosti, prenosi britanski Telegraph.

Kondomi su već i dobili ime "HotShot" (vrući, vreli metak), a njihova je proizvodnja pokrenuta nakon što je istraživanje koje je nedavno pokrenula švicarska vlada među tinejdžerima, pokazalo da mladi u toj zemlji sve ranije stupaju u seksualne odnose te da među dječacima starima između 12 i 14 godina ima sve više onih koji već imaju seksualno iskustvo nego što ih je bilo prije 10 ili 20 godina.

Klincima su standardni kondomi - preveliki

Među tom je populacijom, uspostavilo se, malo dječaka koji prilikom seksa koriste kondome, prije svega zbog toga što su uobičajeni kondomi prilagođeni spolovilima odraslih muškaraca, koji su djeci preveliki.

Isto je istraživanje utvrdilo da među djecom mlađom od 20 godina raste broj maloljetničkih trudnoća, pa su te dvije činjenice, na koje su upozorili rezultati spomenutog istraživanja, bile dovoljne da tvrtka Lamprecht AG nađe interes i pokrene proizvodnju posebno malih kondoma.

U odnosu na standardni kondom, čiji je promjer 5,2 centimetra, "HotShot" ima promjer od svega 4,5 centimetara, dok mu je duljina jednaka kao i kod standardnih kondoma - 19 centimetara.

"HotShotovi" će se za početak proizvoditi i prodavati samo u Švicarskoj, no glasnogovornica Lamprechta Nysse Norballe novinarima je potvrdila kako im je vrlo zanimljivo i tržište Velike Britanije, koje također muku muči s porastom broja maloljetničkih trudnoća.

Pročitajte više