U Tordincima počelo Lutkarsko proljeće Vukovarsko-srijemske županije

Kulturna manifestacija "IX. lutkarsko proljeće Vukovarskosrijemske županije" otvorena je danas u Tordincima nedaleko od Vinkovaca predstavom "Dolijali vuk i lija" autora Josipa Matkovića u izvedbi lutkarske scene "Ivane Brlić Mažuranić" iz Zagreba.

Uz tu lutkarsku kazališnu kuću na "Proljeću" će nastupiti i Gradsko kazalište lutaka Rijeka s predstavom "Tri praščića" Jaroslava Jaroša, Kazalište lutaka Zadar s predstavom "Ptić koji nije znao lajati" Sunnya Sunnickya, dok će Zagrebačko kazalište lutaka nastupiti s predstavom "Umišljena mišica" Željke Turčinović.

Lutkarsko kazalište Mostar došlo je s predstavom "Zlatna ribica" Aleksandra Sergejeviča Puškina i Petra Šurkalovića, a Dječje kazalište Osijek s predstavom "Tobija" Zdeneka Florjana. Gradsko kazalište lutaka Split nastupit će s predstavom "Tra, la, la" Jolande Tudor, Gradsko kazalište Virovitica s predstavom "Grimmove priče" braće Grimm, a Dječje kazalište "Ivane Brlić Mažuranić" Slavonski Brod s predstavom "Čarobnjak iz Oza" L.F. Bauma.

Pored Tordinaca predstave će se igrati i u Vinkovcima, Vukovaru, Županji, Iloku, Drenovcima, Ivankovu, Babinoj Gredi, Trpinji i Nijemcima. Bit će izvedeno ukupno 54 predstave, a prema očekivanjima organizatora vidjet će ih oko deset tisuća vukovarsko-srijemske djece.

Deveto lutkarsko proljeće Vukovarsko-srijemske županije, čiji su pokrovitelji Vukovarsko-srijemska županija i Ministarstvo kulture, otvorio je vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, a nazočan otvorenju bio je i indijski veleposlanik u Hrvatskoj Kailsh Lal Agrawal.

Organizator je IX. lutkarskog proljeća, koje će se održati do 3. travnja, Kazališna agencija "Asser Savus" iz Vinkovaca.

(Hina) xžd ymć

Pročitajte više