U Valbandonu početkom idućeg tjedna skup o terorizmu i organiziranom kriminalu

RATIFIKACIJA i provođenje međunarodnih pravnih instrumenata u borbi protiv terorizma te UNove Konvencije protiv transnacionalnog organiziranog kriminala teme su konferencije koja će se 22. i 23. rujna održati u Valbandonu kraj Pule, priopćeno je danas iz Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

Na konferenciji će se okupiti predstavnici UN-a, čije će izaslanstvo predvoditi J. P. Labour, šef Odjela za prevenciju terorizma Ureda UN-a u Beču, predstavnici vijeća Europe te, kako stoji u priopćenju, visokopozicionirani djelatnici ministarstava pravosuđa, unutarnjih i vanjskih poslova, suci i državni odvjetnici. Konferenciji će prisustvovati i predstojnik Katedre za kazneno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta Željko Horvatić koji je predstavnik Hrvatske u UN-ovoj Komisiji za sprječavanje kriminala i kazneno pravosuđe.

Na konferenciji će hrvatski predstavnici prezentirati provedbu UN-ove Konvencije protiv transnacionalnog organiziranog kriminala u domaćem zakonodavstvu, a raspravljat će se i o pitanju ekstradicije i pravne pomoći. Biti će riječi i o međunarodnim konvencijama i protokolima koji se odnose na borbu protiv terorizma, kažu u Ministarstvu pravosuđa.

Pročitajte više