U Velikoj Gorici poginuo motociklist

U ALETU motocikla na automobil jutros oko 8 sati u Velikoj Gorici poginuo je 37godišnji motociklist Roman Dolinac, doznaje se u policiji.

Vozač motocikla naletio je na "ford escort" zagrebačkih registracijskih oznaka koji je vozio 30-godišnji zagrebački policajac. U vrijeme nesreće policajac nije bio u službi.

U policiji kažu da je njihov zaposlenik dolaskom do križanja Kolodvorske ulice s Ulicom bratstvo skretao ulijevo, ali se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način i bez opasnosti po druge sudionike u prometu, kažu u policiji.

Na njegovu prednju lijevu bočnu stranu tada je motociklom "aprilia atlantic 500", zagrebačkih registracijskih oznaka, naletio Roman Dolinac koji je u tom trenutku pretjecao automobil neposredno prije obilježenog pješačkog prijelaza i preko pune uzdužne linije na kolniku.

Od siline udarca motocikl i vozač odbačeni su na nogostup, nakon čega je motocikl udario u metalnu ogradu, a motociklist pao na lijevi bok. Iako je nosio zaštitnu kacigu, od zadobivenih je ozljeda preminuo u vozilu hitne pomoći na putu do bolnice, izvijestila je zagrebačka policija.

Pročitajte više