UBIUDR i ove godine organizira karavanu "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara kroz Hrvatsku"

UDRUGA branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) Podravke, u suradnji s Udrugom branitelja Domovinskog rata "INA Naftaplina", od 26. do 30. svibnja organizira četvrtu karavanu "Da se ne zaboravi 2500 kilometara kroz Hrvatsku", tijekom koje će obići brojne hrvatske gradove i mjesta vezana uz Domovinski rat te zapaliti svijeće i položiti vijence za sve poginule, nestale i umrle branitelje. LŽ

Uz potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, karavana, u kojoj sudjeluje četrdesetak branitelja, s desetak osobnih automobila krenut će u srijedu, 26. svibnja, sa zagrebačkog Trga bana Jelačića. Cilj im je obići što više hrvatskih gradova i podsjetiti na stvaranje hrvatske države i žrtve koje su pale u obrani domovine, priopćeno je danas iz UBIUDR Podravke.

U čast poginulim braniteljima UBIUDR Podravke također će organizirati od 22. do 30 svibnja veslačku regatu Dravom i Dunavom na relaciji Botovo - Osijek - Vukovar i na cilju u Vukovaru kod ušća Vuke u Dunav susresti se s članovima karavane "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara kroz Hrvatsku".

Pročitajte više