UBIUDR ogorčen stavom HNS-a

UDRUGA branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) izrazila je danas ogorčenost stavom HNS-a koji je nepotrebnim i provokacijom ocijenio zahtjev te udruge i Hrvatskoga generalskog zbora da se objave popisi srpskih povratnika koji će dobiti stanove u okviru Vladina programa stambenog zbrinjavanja.

HNS je jučer, u priopćenju što ga je potpisao glasnogovornik stranke Mladen Ružman, Vladu pozvao da osudi takve zahtjeve, a potpredsjednicu Vlade i ministricu branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor stranka je pozvala da razmisli o daljnjem proračunskom financiranju pojedinih braniteljskih udruga.

Takvu reakciju stranke udruga smatra stavom predsjednice HNS-a Vesne Pusić.

"Ne može Vesna Pusić prozivati ministricu i tražiti od nje da ne financira udruge koje, poput naše, traže odgovore, tim prije što nas ne financira država, za razliku od nje i njezine stranke, koji se uvijek javljaju kao poklopac kad treba štititi interese Srba, a minorizirati branitelje i Domovinski rat", stoji u odgovoru UBIUDR-a.

Udruga u priopćenju naglašava da branitelji imaju pravo postavljati pitanja, te da im "nikakve Pusićke i marginalne političke stranke neće i ne smiju staviti flaster preko usta".

Vesnu Pusić prozvali su i da ponovno želi oživjeti vremena u kojima se zbog izgovorene riječi odlazilo na robiju.

Pročitajte više