Učenice koje su se brutalno potukle u Splitu do danas nisu prijavljene

Foto: Index

UČENICE, koje su se prije mjesec i pol potukle nasred parkinga u Livanjskoj ulici u Splitu, upravo suprotno informaciji koju je dala Policijska uprava splitsko-dalmatinska, do dana današnjeg nisu prijavljene ni za prekršaj, ni za kazneno djelo.

U policiji su nam potvrdili da protiv učenica nije podignut optužni prijedlog, kako su najavili. Tijekom obrade ustanovili su, naime, da tučnjava na parkingu u Livanjskoj nije jedino što se dogodilo, već da je tom događaju par dana prije prethodio još jedan sukob također u Livanjskoj ulici, ali i tučnjava u parku Emanuela Vidovića.

Sve su evidentirali i poslali izvješće Državnom odvjetništvu koje bi trebalo donijeti odluku što će sa učenicama. U policiji nam nisu mogli reći je li tko još obuhvaćen izviješćem osim učenica koje su se potukle na parkingu u Livanjskoj ulici.

Jedna kažnjena ukorom, druga nikako

Kako smo već pisali, učenice dvije srednje škole u Splitu, obračunale su se na parkingu u Livanjskoj, svega stotinjak metara od sjedišta Policijske uprave. Tučnjavu je gledalo više od stotinjak splitskih srednjoškolaca, rijetko tko nije snimio brutalni obračun u kojem je deblji kraj izvukla učenica Srednje prometne škole.

Sukob na parkingu bio je dogovoren, a prethodio mu je napad na jednu učenicu kraj zgrade Trgovačkog suda u Splitu.

Srednja prometna svojoj učenici nije izrekla nikakvu opomenu, dok je učenica Srednje ekonomske dobila ukor. Školsko vijeće tražilo je strožu mjeru, opomenu pred isključenje. 

Pročitajte više