Čelništvo udruge Franak dalo ostavke zbog narušenih međuljudskih odnosa

Foto: FAH

ČELNIŠTVO udruge Franak odstupilo je s funkcija, a danas su o ostavkama obaviješteni i članovi Udruge. Potez se objašnjava navodom kako je došlo do narušenih međuljudskih odnosa unutar Udruge.

Ostavku je dala Katarina Lucić, voditeljica udruge Franak te njezin najbliži tim suradnika, ali i dio povjerenika na županijskoj razini, uključujući i povjerenicu za Istarsku županiju Gordanu Šušljik.

U nastavku priopćenje bivšeg čelništva Udruge prenosimo u cijelosti:

"Dragi naši članovi,
prošle subote, 17. listopada 2015. godine, bila je zakazana izvanredna Skupština Udruge Franak koja je bila zatvorenog tipa. Zbog određenog broja članova koji su došli prisustvovati Skupštini, a nisu primili poziv za sudjelovanje, Skupština nije održana jer bi bila protivna statutarnim odredbama.

Narušeni međuljudski odnosi

Već duže vrijeme, dio redovnog članstva (Nadzorni odbor, koordinatori i volonteri) i zaposlenice Udruge Franak zbog narušenih međuljudskih odnosa s tim određenim brojem članova nisu u mogućnosti obavljati planirane aktivnosti Udruge te djelovati s ciljem rješavanja problema kredita u švicarskim francima. Bez obzira na našu najbolju volju da ignoriramo i/ili riješimo navedeni problem, dio redovnog članstva i zaposlenice Udruge Franak ocjenjuju ovakvu radnu okolinu kao nemotivirajuću, štetnu i nezdravu te su se zbog postupaka određenog broja članova odlučili povući sa svojih pozicija u Udruzi.

Izrazito nas žalosti činjenica da nismo bili u mogućnosti pronaći zajednički jezik u svrhu rješavanja problema te da su osobne razmirice, interesi i motivi pojedinaca prevladali nad mnogobrojnim ljudskim sudbinama. Iz tog razloga, navedene osobe redovnog članstva i zaposlenice Udruge odlučili su dati ostavku te svoje planirane projekte i dalje zajednički provoditi, ali izvan Udruge Franak.

Zahvaljujemo svim članovima koji su podržali naš rad i trud te doprinijeli na bilo koji način u višegodišnjoj borbi. Preostali redovni članovi Udruge će nastaviti s informiranjem članstva i izabrat će nova tijela udruge. Molimo sve naše članove za razumijevanje i strpljenje, a zbog gore navedenih razloga se konzultacije diljem Hrvatske neće održavati tokom listopada. Budućem vodstvu Udruge želimo puno uspjeha u nastavljanju ove borbe!', zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više