Udruge iz Domovinskog rata podržavaju Jadranku Kosor

ČLANICE Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata podržavaju HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Jadranku Kosor, izvijestio je danas, nakon zajedničkog sastanka, predsjednik Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Đuro Dečak.

Koordinaciju čini 14 udruga, koje zajedno s udrugom Prvi hrvatski redarstvenik te HVIDR-om, podržavaju kandidaturu Jadranke Kosor.

Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tomislav Merčep svoje je stajalište obrazložio rekavši kako podržava kandidaturu Jadranke Kosor, no da članovima udruge prepušta da glasuju po svojoj savjesti.

Predsjednička kandidatkinja Kosor zahvalila je na izraženom povjerenju, za koje drži da je rezultat njezinog rada i skrbi kao saborske zastupnice, potpredsjednice Vlade i ministrice hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, te zbog vjerodostojnosti njezinih stajališta.

Najavila je da će bude li izabrana za predsjednicu države, a uvjerena je da hoće, i dalje raditi na vraćanju dostojanstva hrvatskim braniteljima članovima njihovih obitelji. Činit ću to i bez obzira na ishod predsjedničkih izbora, kazala je Kosor.

Naglasila je da predsjednica države mora jasno iznositi svoja stajališta, biti uz hrvatske branitelje i nikada ne smije zaboraviti da su bili u pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci te da im se mora izraziti dužno poštovanje.

Pročitajte više