Uhićen državljanin SiCG s krivotvorenim češkim i talijanskim dokumentima

NA GRANIČNOM prijelazu Bregana jučer je u automobilu, za kojim već mjesec dana traga francuska policija, na izlazu iz Hrvatske uhićen 56-godišnji državljanin SiCG kod kojega je pronađena krivotvorena češka putovnica, talijanska osobna iskaznica i više od 9.000 eura.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je 56-godišnji K.B., državljanin SiCG otkriven nakon što je "alfa romeom", francuskih registarskih oznaka, došao na granicu i predočio češku putovnicu, a policajci su tom prilikom kod njega uočili i talijansku osobnu iskaznicu.

To im je bilo sumnjivo, pa su putem Interpola provjerili traga li se za vozačem i automobilom kojim se dovezao. Ispostavilo se da vozača nitko ne traži, ali da francuska policija od 8. travnja ove godine traga za automobilom jer je njime u Francuskoj počinjeno kazneno djelo o kojemu, kako kažu u policiji, zagrebački Ured Interpola još nije dobio detaljnije informacije.

Daljnjom provjerom je utvrđeno da su dokumenti, kao i 183 novčanice od 50 eura koje je imao kod sebe krivotvoreni. Sve mu je oduzeto, on je priveden u postaju, a nakon kriminalističke obrade i u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. Sumnjiči ga se za krivotvorenje dokumenata i novca.

U policiji kažu da su provjerom u Informacijskom sustavu MUP-a utvrdili da su četiri takve krivotvorene novčanice stavljene u optjecaj na području Istre i Dalmacije.

Osumnjičeni nije želio da se o njegovom uhićenju obavijesti diplomatsko-konzularno predstavništvo SiCG u Hrvatskoj, na što ima pravo po međunarodnim konvencijama, kažu u zagrebačkoj policiji.

Pročitajte više