Uhićen "najproduktivniji" serijski ubojica žena u povijesti Los Angelesa

BIVŠI osuđenik, Amerikanac John Floyd Thomas Jr., optužen je za ubojstvo najmanje trideset starijih žena u Južnoj Kaliforniji.

Njegova duga karijera serijskog ubojice počela je 70-ih godina kada je pratio starije bjelkinje koje su živjele same te ih je silovao i potom ugušio. U kuću bi im ušao tako što im je prodavao osiguranje. Iako je dva puta bio osuđen za silovanje i odslužio petnaest godina u zatvoru, policija do sada nije povezala neriješene slučajeve ubojstava s njim, pišu američki mediji.

U zatvor ga smjestio uzorak DNA koji je dao za stvaranje registra seksualnih prijestupnika

Svoje žrtve je prvo silovao pa gušio do smrti, a povezan je sa 17 ubojstava i još najmanje 20 neriješenih silovanja. Uhićen je u prošlog mjeseca u svom stanu u južnom Los Angelesu te optužen 2. travnja za ubojstva 67-godišnje Ethel Sokoloff 1972. godine i 67-godišnje Elizabeth McKeown 1976. godine. Policijski detektiv Richard Bengsen izjavio je da je Thomas najgori serijski ubojica ikada u Los Angelesu.

Bengsen je rekao i kako su ubojicu pronašli preko DNA analize koji je prošle godine morao dati za stvaranje baze seksualnih prijestupnika. Nakon toga ga je policija povezala s velikim brojem ubojstava starica.

I.Kri.
Foto: Digitalcruise.org

Pročitajte više