Uhićen piroman koji je u Istri potpalio 25 požara

Ilustracija: 123rf

ISTARSKA policija privela je 44-godišnjeg muškarca kojega sumnjiči da je na području Buja upaljačem namjerno potpalio 25 požara i tako počinio isto toliko kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija je izvijestila kako sumnjivca tereti da je, od 23. veljače do 9. kolovoza na bujskom području, upaljačem izazvao 25 požara trave, pri čemu se vatra zbog meteoroloških uvjeta proširila i na nisko raslinje, a u jednom slučaju zahvatila je i maslinik.

Velika materijalna šteta

Jučer je 44-godišnjak zapalio travu uz cestu Buje-Kaštel kod mjesta Paldigija, pri čemu je izgorjelo oko 1,5 hektara trave i niskog raslinja.


No, vatra je zahvatila i maslinik u kojemu je izgorjelo 45 maslina, a materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. U ostalim požarima koje je ovaj osumnjičeni navodno potpalio, nije bilo prijavljene materijalne štete.

U istarskoj policiji ističu kako nastavljaju kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ovaj piroman i tijekom lanjskih godina na širem području Buja i Umaga namjerno izazivao požare.

Pročitajte više