Uhićeni muškarac urlao u policijskoj postaji u Zaboku. Kažnjen je s 1000 eura

Jedinica za zadržavanje u policijskoj postaji u Zaboku. Ilustracija: Matija Topolovec/PIXSELL

Damir je proglašen krivim i osuđen za uznemiravanje policije i građana dok je bio u policijskom pritvoru. Prema presudi, on je u srpnju ove godine od 10.30 do 14.30 u Zaboku u prostoriji za zadržavanje policijske postaje narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, piše Danica.

"Uznemiravao policajce i građane"

"Konstantno je na sav glas neartikulirano vikao i galamio te rukama i nogama više puta udarao o metalna vrata prostorija, čime je izazvao uznemirenost i ometao normalan rada uposlenika u zgradi Policijske uprave te mir stranaka, kao i građana koji su buku mogli čuti na vanjskom prostoru.

Zbog toga je u više navrata upozoren na svoje ponašanje po policijskom službeniku, šefu smjene policijske postaje, na što se oglušio te nastavio s vikom i galamom i udaranjem po metalnim vratima namjenskih prostorija.

Dakle, na mjestu dostupnom javnosti ponašao se na naročito drzak i nepristojan način narušavajući mir građana, čime je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", zaključila je sutkinja.

1000 eura kazne

Damir (55), inače iz Sesveta, kažnjen je s 1000 eura te mora platiti 20 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Nije poznato zbog čega ga je policija uhitila.

Pročitajte više