Umirovljeničke stranke pred ujedinjenjem?

PREDSJEDNIK Demokratske stranke umirovljenika (DSU) Zlatko Mavrlja danas je na konferenciji za novinstvo izjavio da su na "njegov poticaj pokrenuti razgovori s ostalim političkim strankama umirovljenika u Hrvatskoj o njihovu ujedinjenju u jednu političku stranku".

"Sporazumi o ujedinjenju već su potpisani i samo je pitanje dogovora kad ćemo to objaviti", rekao je Mavrlja, najavivši da će se sporazum potpisati u Splitu". "Stvaranjem jedne političke stranke umirovljenika omogućuje osnivanje jedne i jedinstvene umirovljeničke udruge u Hrvatskoj, a predlažemo da se ona nazove demokratski savez umirovljenika Hrvatske", naveo je Mavrlja.

DSU je osnovan u Sisku u ožujku 2001. uoči tadašnjih lokalnih izbora, a njegov predsjednik Zlatko Mavrlja sa svojim istomišljenicima osnovao ga je nakon izlaska iz Hrvatske stranke umirovljenika (HSU-a), u kojoj je bio predsjednik Podružnice Sisačko-moslavačke županije i član Predsjedništva središnjice HSU-a u Zagrebu.

Na lokalnim izborima 2001. DSU je koalirao s HDZ-om i HKDU-om te od tada sudjeluje u vlasti u gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Mavrlja je izvijestio da je proteklih dana osnovana Gradska organizacija DSU-a u Splitu za predsjednika koje izabran Pave Bunja, a 19. svibnja osnovana je Gradska organizacija DSU-a u Zagrebu, a za predsjednika je izabran Franjo Markanović. Najavio je osnivanje gradskih organizacija u Slavonskom Brodu, Karlovcu, Novskoj, Puli, Jadranovu i drugim mjestima, te reaktiviranje gradske organizacije u Petrinji i općinskih organizacija u Lekeniku i Martinskoj Vesi u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Pročitajte više