Umrla Vanda Petković, žena iz čudne borbe za ogromno nasljedstvo s Radeljakom

Detalj ulaska u kuću 2009. godine Foto: Grgo Jelavic/24sata

UMRLA je Vanda Petković, sestra dubrovačkog milijunaša Aksela Petkovića. Petković je umrla 2.2., a prije dva dana održan je i sprovod, piše Dubrovački dnevnik.

Petković je široj javnosti postala poznata prije nešto više od 10 godina zbog čudnog slučaja borbe za ostavštinu svog pokojnog brata, koji je vrijedne nekretnine, poput kuće u centru Dubrovnika, ostavio Dikanu Radeljaku.

Ona je nakon bratove smrti 2009. godine pokušavala osporiti bratovu odluku o nasljedstvu tvrdeći da se radi o prevari i krivotvorini. Taj slučaj je 2009. godine bio jako medijski praćen.

Ona je tada u prijavi navela da je njen brat još od 2008. godine zbog teškog zdravstvenog stanja samo povremeno dolazio k svijesti i nije bio sposoban za rasuđivanje, imao je tek trideset kilograma, a ruke i noge su mu bile potpuno oduzete.

Presuda iz 2017.

Godine 2017. Telegram je objavio da imovina pokojnog dubrovačkog ugostitelja, intelektualca, kolekcionara i bonvivana Aksela Petkovića ostaje u vlasništvu poduzetnika Josipa Radeljaka, dubrovačkog javnog bilježnika Nikše Viđena i zagrebačkog odvjetnika Dragana Suše.

Tako je, naime, u ožujku 2017. odlučio Općinski sud u Dubrovniku. U nepravomoćnoj presudi sud je odbio poništiti Petkovićevu oporuku što ju je svega 20 dana prije smrti, u veljači 2009., potpisao u uredu javne bilježnice Renate Kutije Kušpalić.

Prema spornoj oporuci koja je sastavljena i ovjerena 15. siječnja 2009. godine, trojica nasljednika dobila su luksuzno uređenu kamenu palaču od 400 četvornih metara u Karmenu, staroj dubrovačkoj jezgri.

Dobili su i stan na Lapadu u kojem, kako je odredio sam Petković, njegova sestra ima pravo živjeti do smrti. Ni palača u Ulici Ilije Sarake nije bezuvjetno otišla u vlasništvo poduzetnika, bilježnika i odvjetnika.

Pročitajte više