Umro Francuz kojeg su srpski huligani brutalno premlatili

JUTROS oko 10 sati je u bolnici u Beogradu preminuo 28-godišnji francuski navijač Brice Taton, kojeg je 17. kolovoza brutalno pretukla skupina huligana. Policija ih je uhitila dva dana kasnije.

Podsjetimo, huligani s navijačkim obilježjima Partizana su neposredno prije početka utakmice Partizan - Toulouse, na terasi jednog beogradskog kafića, napali malobrojniju skupinu gostujućih navijača. Jedan je navijač Toulousea izjavio kako su njega i njegove prijatelje srpski huligani napali bejzbolskim palicama, lancima s bicikala i bakljama.

Tatonu je nakon napada s teškim ozljedama prevezen u bolnicu. Idućeg mu je dana operirana prsna aorta, a dan kasnije, 19. kolovoza, je ponovo podvrgnut operaciji zbog krvarenja u mozgu.

Zbog napada na francuske navijače su privedeni 21-godišnji Stefan V., 19-godišnji Milan T., 20-godišnji Dragan T. i 19-godišnji Jovan K. iz Beograda, 19-godišnji Bojan M. iz Batajnice, 22-godišnji Branimir Č. i 21-godišnji Vladan S. iz Nove Pazove, 19-godišnji Milan V. iz Pančeva te 18-godišnji Vladimir B. i 27-godišnji Ivan G. iz Sremčice. Određen im je pritvor u trajanju od 30 dana. Tereti ih se za pokušaj teškog ubojstva.

Pročitajte više