Uprava carina Srbije: Automobil se u Dubrovniku nije sam zapalio

NAČELNIK Unutrašnje kontrole Uprave carina Srbije Dejan Carević odbacio je u četvrtak procjenu hrvatske policije da se njegov službeni automobil, koji je izgorio na parkiralištu dubrovačkog hotela "Neptun" u noći od 4. na 5. srpnja, sam zapalio.

"Maliciozna je verzija o samozapaljivanju i ona vodi zataškavanju", ocijenio je Carević na izvanrednoj konferenciji za novinare, dodajući da je u Dubrovnik, na skup posvećen prekograničnoj suradnji policija i carina u regiji kojega je organizirao OESS, putovao u novom službenom džipu koji je prešao svega 6800 kilometara i koji je bio potpuno ispravan, ali da su hrvatski policajci u razgovoru s njim pokušavali nametnuti mogućnost da je došlo do samozapaljenja vozila.

Carević je osporio tvrdnje hrvatskih medija da je parkiralište hotela "Neptun" osiguravala policija, te kazao da mu se obratio očevidac događaja, koji je s terase svoje hotelske sobe vidio na parkiralištu dva muškarca, te čuo eksploziju i vidio požar nakon što su se oni udaljili od automobila.

"Događaj na najbolji način dokazuje dokle se stiglo i s kakvim se problemima susrećemo u prekograničnoj suradnji. Ovakav se napad ne treba ignorirati i minimizirati, a hrvatska policija i tamošnje rukovodstvo trebaju učiniti sve da nađu počinitelje, kako se takvi događaji ne bi ponavljali", kazao je Carević, dodajući da su predstavnici OESS-a i hrvatske kolege osudili incident, te bili korektni i da su uvažili razloge zbog kojih nije ostao u Dubrovniku i sudjelovao u radu dvodnevnog skupa.

Ono što se dogodilo, zaključio je Carević, "najbolja je lekcija iz prekogranične suradnje". On je dodao da bi, iako je teško takve događaje spriječiti, ubuduće trebalo voditi računa pri izboru mjesta održavanja takvih skupova.

Pročitajte više