Ups! Biskupa Jezerinca uhvatili u laži!

NEZGODNO bi bilo za svakoga uhvatiti ga u laži, a naročito kada u laži uhvatite - biskupa.

Naime, u subotu tijekom mise povodom 20. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac konstatirao je kako je agresorski rat "posljedica ateizacije, bezboštva i odbijanja Boga".

Nakon što su novinari vjerno prenijeli njegove riječi, ističući u naslovima kako je za Domovinski rat okrivio ateiste, biskup je danas udario po sedmoj sili navodeći da izvrću istinu čime razdiru hrvatski narod. "Istina se brani istinom", tako je naslovio priopćenje u kojem je objašnjavao kako je "upućena homilija na misi bila prožeta pastirskim riječima ljubavi i pozivom na zajedništvo" (...) "bez prizvuka dvosmislenosti, a još manje miješanja u politiku i ulaženja u politikanstvo".

"Ovakva ideološka obojena jednostranost i agresivnost pojedinih novinara poprima oblik promidžbenog rata, gdje se gubi svaka mjera, a u ovom slučaju mjera istine, a ne ulaženja u politikantstvo kako neki novinari žele to prikazati", nije se dao zaustaviti Jezerinac.

Tekst homilije objavljen je na internetskim stranicama Vojnog ordinarijata, no po njemu je također ispalo da Jezerinac nije izgovorio najkontroverzniji njezin dio. Ali i još poneke dijelove koji su bili izmijenjeni.

I možda bi mu sve to tako olako prošlo, s uperenim kažiprstom u dežurne krivce za sve loše u ovoj državi - medije, da biskup nije zaboravio da postoji i nešto što se zove snimka. A ona, na njegovu žalost, ipak govori drugačije.

Pročitajte više