USKOK zatražio pokretanje istrage protiv petorice krijumčara droge

DANAS je USKOK podnio istražni zahtjev protiv petorice pripadnika organizirane skupine krijumčara droge, kod kojih je pronađeno više od četiri kilograma heroina u vrijednosti oko tri milijuna kuna. Za navedenu petoricu je predloženo i jednomjesečno zadržavanje u pritvoru.

Petorici osumnjičenika - Igoru Dupalu, Domagoju Rogiću, Igoru Štajceru, Admiru Halimanoviću i Samiru Etemoviću, odlukom istražne sutkinje Županijskog suda u Zagrebu, pritvor je produžen do ponedjeljka u 9 sati kada će ponovno biti saslušani. Tada će biti donesena i odluka o daljnjem zadržavanju u pritvoru te o pokretanju istrage.

Podsjetimo, osumnjičenici su nakon višemjesečne akcije koju su zajednički proveli austrijski i hrvatski MUP, u utorak uhićeni u Zagrebu. Četvoricu osumnjičenika USKOK tereti za udruživanje u kriminalnu skupinu zbog zajedničke preprodaje heroina na narko-tržištu, a petoga za posjedovanje kokaina.

Igor Dupalo je navodno i naručitelj 51 kilograma kokaina koji je zaplijenjen na jednoj od paleta namijenjenih za ukrcaj na brod hrvatskog kapetana Kriste Laptala, koji se zbog toga nalazi u pritvoru u Grčkoj. Naime, austrijski je Interpol presreo Dupalovu poruku nepoznatoj osobi u kojoj navodi kako ne može isporučiti 51 kilogram kokaina jer je droga zaplijenjena. Policija pak za sada ne povezuje ta dva slučaja.

I.M.
Foto: MUP

Pročitajte više