Uskoro podizanje optužnica protiv osumnjičenih za ubojstvo Hlebnikova

URED glavnog ruskog tužitelja uskoro bi trebao podići optužnicu protiv jednog građanina Čečenije zbog ubojstva Paula Hlebnikova, glavnog urednika ruskog izdanja časopisa Forbes, dok je drugi osumnjičeni pod istragom, javio je u srijedu Itar-Tass.

Međutim, RIA Novosti javlja da je Bjelorusija izručila u utorak Rusiji dva čečenska građanina osumnjičena za ubojstvo Hlebnikova i da će protiv obojice biti podignute optužnice.

"Optužnice protiv njih bit će uskoro podignute u zakonski propisanoj proceduri", javila je RIA novosti prenoseći izjavu tužiteljstva.

Muslim Ibragimov and Vagid Agajev, Čečeni osumnjičeni za sudjelovanje u ubojstvo Hlebnikova predani su dužnosnicima ruske Savezne službe sigurnosti (FSB) u utorak.

Glavni urednik ruskog izdanja časopisa Forbes ubijen je u srpnju prošle godine hicima iz pištolja u jednoj moskovskoj ulici u trenutku dok je izlazio iz zgrade uredništva časopisa u sjeverozapadnom dijelu Moskve.

Dvije osobe, koje su Hlebnikova čekale u automobilu tamne boje, prema njemu su ispalile desetak hitaca, nakon čega su pobjegle. Teško ranjen s četiri metka, umro je u vozilu hitne pomoći na putu do bolnice.

Paul Hlebnikov (41) bio je američki državljanin. Rođen je u New Yorku u obitelji ruskih emigranata i za poznati američki poslovni časopis Forbes je radio već gotovo 15 godina, tijekom kojih je objavio nekoliko istraživačkih članaka o ruskim poslovnim ljudima.

Pročitajte više