Utakmica Hajduk - Varteks: dvoje teže ozlijeđenih u padu s tribina, priveden 21 navijač

Prije, za vrijeme i nakon utakmice između Hajduka i Varteksa u Splitu, policija je privela 21 navijača Hajduka, a dvije su osobe teže ozlijeđene u padu s tribina, izvjestila je glasnogovornica PU splitsko dalmatinske Tina Disopra. L

Policija opće ozračje oko utakmice ocjenjuje, ipak, mirnim.

U padu s tribina teže su ozljede zadobili 28-ogodišnjak i 33-ogodišnjak iz Splita. No, kako se doznaje u splitskoj Kliničkoj bolnici, nisu u životnoj opasnosti, već je riječ o prijelomima i natučenjima uslijed pada s visine.

Zabilježene su i tri lakše tjelesne ozljede - jedna također u padu s tribine, jedna posjekotina bocom, a jedan je navijač ozljede zadobio prilikom razbijanja prozora na autobusu javnog gradskog prijevoza.

Protiv privedenih osoba podnesene su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira i po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Uglavnom je riječ o alkoholiziranim osobama, te o pokušajima unošenja alkohola i zabranjenih pirotehničkih sredstava, benkgalki, na stadion.

Kako je nakon utakmice započelo slavlje zbog Hajdukova osvajanja naslova prvaka, koje se prenijelo i na gradske ulice, policija je i dalje u stanju pripravnosti.

(Hina) xdstr yjn

Pročitajte više