Utvrđena predizborna koalicija HNS-LS-Libra za Primorsko-goransku županiju

HNS, LS i Libra potpisali su sporazum o predizbornom koaliranju na razini Primorsko-goranske županije za izlazak na iduće lokalne izbore, izvjestili su danas predstavnici tih političkih stranaka na konferenciji za novinstvo u Rijeci.

Predsjednica županijske organizacije HNS Nada Turina-Đurić istaknula je da je namjera okupljanje stranaka liberalnih načela.

Dodala je da su se HNS, LS i Libra odlučili na koaliranje "poučeni lošim iskustvima nekoordiniranog izlaska na parlamentarne izbore stranaka nekadašnje koalicijske šestorke".

Predsjednica županijske organizacije HNS-a također je ustvrdila da HDZ, nakon preuzimanja obnašanja vlasti u državi, nije ispunio svoja predizborna obećanja poput smanjenja PDV-a, vraćanja duga umirovljenicima, obećanja nacionalnim manjinama i povećanja socijalnih prava.

Član predsjedništva LS-a Danko Gudelj kazao je da je odluka o predizbornom koaliranju na razini Primorsko-goranske županije za lokalne izbore "početak ujedinjavanja liberalnih stranaka".

Naveo je da je riječ o onim strankama koje njeguju liberalnu opciju, a ne o onim koje imaju liberalizam samo u nazivu. "Zbog toga HSLS neće dolaziti u obzir pri ujedinjavanju liberala ali je otvorena mogućnost koaliranja s tom strankom na županijskoj razini", rekao je član Predsjedništva LS-a Gudelj.

Dodao je da je ova koalicija otvorena za daljnje razgovore s drugim strankama o zajedničkom nastupu na izborima ili kolairanju nakon njih.

Predsjednica županijskog HNS-a ocijenila je pak da je vrlo vjerojatno da se u Primorsko-goranskoj županiji vlast neće moći sastavit bez SDP-a, najavivši da je izgledno koaliranje s tom strankom i to nakon izbora.

Pročitajte više