Uživajte u sunčanoj nedjelji, već sutra stižu zahlađenje i kiša

Foto: Pixsell/Miranda Cikotic

PRETEŽNO sunčano, na kopnu mjestimice uz umjerenu naoblaku, ujutro ponegdje i kratkotrajnu maglu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za nedjelju. 

Vjetar će danas u unutrašnjosti biti većinom slab. Na Jadranu će biti u početku vjetrovito, ponegdje uz jake i olujne udare bure, a sredinom dana vjetar će oslabjeti i okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Najviša temperatura u nedjelju u unutrašnjosti bit će od 14 do 19, a duž obale od 18 do 23 Celzijeva stupnja.

Sutra promjena vremena

Kako javlja HRT, već u ponedjeljak slijedi jugo, novo naoblačenje, ponegdje i kiša. Tijekom još oblačnijeg i kišovitijeg utorka, na Jadranu se opet očekuje jaka i olujna bura. 

Kišni utorak u unutrašnjosti

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, a prema kraju dana sa zapada stiže naoblačenje s kišom. U utorak će biti većinom oblačno, povremeno s kišom, i to uglavnom u prvom dijelu dana. 

Od srijede do petka bit će uglavnom suho, djelomice sunčano i postupno toplije.

Kiša u ponedjeljak stiže i na Jadran, u utorak pljuskovi s grmljavinom

Na Jadranu u ponedjeljak postupno naoblačenje, do kraja dana na sjevernom dijelu mjestimice s kišom. Prolazno će zapuhati i jugo. U utorak promjenjivo, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, a na sjevernom i srednjem dijelu zapuhat će umjerena i jaka bura, ponegdje i s olujnim udarima.

Predah u srijedu i četvrtak, u petak opet kiša

U srijedu i četvrtak bit će uglavnom suho i djelomice sunčano, a bura će oslabjeti. U petak se povećava vjerojatnost novog naoblačenja i kiše.

Pročitajte više