UZNEMIRUJUĆE Nakon malog Sirijca, u Britaniji zlostavljali i njegovu sestru

Screenshot: YouTube

OBITELJ 15-godišnjeg sirijskog izbjeglice kojeg su zlostavljali u školi Almondsbury u britanskom gradu Huddersfieldu tvrdi da su vršnjaci maltretirali i njegovu 14-godišnju sestru, javlja Sky News.

Priložena je snimka na kojoj se vidi kako vršnjaci namjerno guraju djevojku koja nosi rozi hidžab i kako je bacaju na pod. Zlostavljanje djevojke navodno je snimljeno u istoj školi u gradu Huddersfieldu u kojoj je prije nekoliko dana bio zlostavljan mladi Sirijac.

Policija zna za snimku

Tasnime Akunjee, odvjetnik sirijske obitelji čija su djeca zlostavljana u školi, rekao je kako snimka prikazuje napad na dječakovu sestru i da je nasilno naguravanje djevojke snimljeno u utorak.

“Da, obaviješteni smo o postojanju snimke koja prikazuje nasilno naguravanje djevojke u školi Almondsbury“, rekli su iz policije.

“Tek smo nedavno zaprimili prijavu o incidentu i dajemo sve od sebe kako bismo pomogli sirijskoj obitelji. Zamolili bismo sve koji su svjedočili naguravanju djevojke da nam se jave i tako pomognu pri istrazi“, dodali su.

Vukli ga po podu i zalijevali vodom

Podsjetimo, prije par dana na društvenim se mrežama pojavila uznemirujuća snimka vršnjačkog zlostavljanja izbjeglice iz Sirije, koji je s obitelji došao u Veliku Britaniju. Zlostavljanje se dogodilo u Srednjoj školi Almondsbury u britanskom gradu Huddersfieldu.

Na videosnimci se vidi kako se dječaka vuče po podu, a nakon toga zalijeva vodom po licu.

Napad je snimljen 25. studenog, tijekom školske pauze za ručak.

“Budim se po noći i plačem“

15-godišnji sirijski izbjeglica je za ITV izjavio kako se više ne osjeća sigurno u ovoj školi.

“Budim se po noći i plačem. Misle da sam drugačiji, drugačiji od njih“, rekao je

“Ne osjećam se više sigurno u školi. Ponekad kažem svom ocu da ne želim ići na nastavu. Plakao sam nakon što su me zlostavljali i nisam učinio ništa jer poštujem pravila ponašanja u školi“, dodao je.

Putem GoFundMe internet kampanje do četvrtka ujutro skupljeno je skoro 120.000 funti (oko 134.000 eura) kako bi se pomoglo sirijskom dječaku i njegovoj obitelji.

Pročitajte više