Uzorci karboniziranog tijela poslani na DNA analizu - rezultati do konca tjedna

UZORCI tekućine iz tijela muškarca čiji je karbonizirani leš pronađen u "mercedesu" njemačke registracije pod ruševinama prizemnice koja je u subotu uništena u razornoj eksploziji, poslani su na DNA analizu u zagrebački Centar za kriminalističko vještačenje, a rezultati se očekuju do kraja ovoga tjedna, rekao je danas u Puli voditelj Odjela patologije pulske Opće bolnice dr. Ilija Kučinar.

Kako je novinarima rekao dr. Kučinar, ako se u uzorcima pronađe karboksihemoglobin, to će značiti da je pokojnik bio živ u vrijeme eksplozije.

Pretpostavlja se da je riječ o 66-godišnjem njemačkom državljaninu iz Frankfurta Erichu Francku koji je u toj kući živio u izvanbračnoj zajednici s 43-godišnjom Fatimom Šogolj i njezinim 25-godišnjim sinom Alenom. Još uvijek nije utvrđeno što je dovelo do razorne eksplozije.

Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Puli Eugena Pustijanca, u identifikaciju pokojnika trebala bi se uključiti Fatima Šogolj, kako bi prepoznala rezervni ključ i pojas iz "mercedesa" što je jedino ostalo nakon eksplozije u kojoj je u potpunosti uništena ta prizemnica, a brojne susjedne kuće oštećene.

Pročitajte više