Varaždinac sa suprugom proizvodio GMO marihuanu

VARAŽDINSKI policajci dugotrajnim i kontinuiranim operativnim radom otkrili su 45-godišnjeg Varaždinca koji se uz pomoć svoje 30-godišnje nevjenčane supruge bavio proizvodnjom "skanka".

Muškarac je na području Varaždina u ilegalnom laboratoriju izgrađenom u vlastitoj kući, sofisticiranim načinom selekcije i uzgoja proizvodio genetski modificiranu opojnu drogu marihuanu tzv. skank s vrlo visokim postotkom THC-a u proizvedenim biljkama, stoji u priopćenju PU varaždinske.

Policija je utvrdila kako mu je u "laboratoriju" pomagala supruga, a drogu su prodavali na varaždinskom narko tržištu.

U muškarčevom domu jučer je izvršen pretres u kojem je policija u kući pronašla tri plastične vrećice, te po jednu metalnu i kartonsku kutijicu s ukupno 90 grama marihuane, stotinjak stabljika indijske konoplje, 13 plastičnih vrećica ispunjenih zemljom i korijenima stabljika indijske konoplje, digitalnu vagu te tri CD-a na kojima su bili natpisi "Uzgoj", "Selekcija" i "Cannabis".

Zaplijenjene tekućine i gnojivo za uzgoj biljaka

"Proizvođaču" je policija oduzela i mobitel "Nokia 6080", "Olympusov" digitalni fotoaparat, centralnu jedinicu računala, laptop "HP" te 8.500 kuna gotovine i 400 eura.

Oduzeta mu je i malokalibarska puška s optikom te 27 komada metaka za tu pušku, a ostao je i bez jedne puške ručne izrade. Policija mu je zaplijenila i razne tekućine i gnojiva za uzgoj biljaka, nargilu, grijač za vodu te po dva vremenska prekidača i ventilatora.

U policiji ističu kako jučerašnje otkriće predstavlja drugi takav slučaj na varaždinskom području te dodaju kako će 45-godišnjak i njegova supruga tijekom dana biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu.

I.K.

Pročitajte više