Velika bijela psina od 360 kg pliva blizu obale New Jerseyja. Plaže ipak prepune

Foto: 123rf

VELIKA bijela psina nazvana Miss May, dugačka oko 3 metra i teška otprilike 360 kilograma, uočena je jučer kako pliva pored obale New Jerseyja, javlja CNN.

Oceanografi su u veljači označili Miss May u Mayportu na Floridi tako da je psina od tada prošla prilično dug put da bi stigla do New Jerseyja.

Miss May nije jedini morski pas koji je ovoga ljeta doplivao do američkih plaža. Morski psi se posljednjih mjeseci pojavljuju na potezu od Cape Coda u Massachusettsu do Daytone Beach u Floridi, a u lipnju su u Sjevernoj Karolini ugrizli dvije osobe.

Plaže ipak prepune

S obzirom na to da su plaže u New Jerseyju i dalje prepune, izgleda da se posjetitelji baš i ne boje napada morskih pasa.

“Vjerojatnije je da će vas ubiti vatromet, munja, moždani ili srčani udar. Šanse da vas ubije morski pas su 1 naprema 3,748.067“, piše u analizi prirodoslovnog muzeja Florida Museum.

"Ništa nas neće spriječiti da dođemo na plažu, pogotovo ne 4. srpnja (Dan nezavisnosti)“, rekla je kupačica Janice Tyson.

"Osjećam se sigurno na plaži jer sve nadgledaju dežurni spasioci koji dobro rade svoj posao", dodala je njezina kći Cheryl Mehl.

"Ako mene uhvati, dobro će se najesti"

Doug Huntziger i njegova supruga Jackie zabavljali su se toga dana na plaži sa svoja dva sina. Doug se čak našalio i rekao kako ima 70 kilograma previše i da bi mogao biti odličan obrok za velikog predatora.

"Ako mene uhvati, dobro će se najesti i možda će otići", rekao je.

Pročitajte više