Vesna Bosanac zbog istrage koju Srbija vodi protiv nje neće prelaziti granicu



NA ŽUPANIJSKOM sudu u Vukovaru danas je ispitano četvero liječnika koji su tijekom 1991. godine radili u vukovarskoj bolnici. Liječnici su ispitani u skladu naloga Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, koji je pokrenuo istragu kako bi utvrdio je li dr. Vesna Bosanac, ratna ravnateljica bolnice, počinila ratne zločine protiv bolesnika i ranjenika.

Liječnici su ispitani pred hrvatskim istražiteljima. Istražitelji iz Beograda nisu uspjeli doći do Vukovara zbog radova na prometnicama. Njihovo svjedočenje slušala je i dr. Bosanac, koja je novinarima kasnije rekla da joj nije bilo lako prisjećati se ratnih strahota. Međutim, ipak je naglasila da je spremna odgovoriti na sva pitanja.

"Očekujem da će sud koji je pokrenuo istragu protiv mene i dr. Juraja Njavre, nakon što dobije sve činjenice, shvatiti da su optužbe neutemeljene", rekla je Bosanac. Dodala je da za vrijeme trajanja istrage ne namjerava napuštati hrvatski teritorij, vjerojatno poučena slučajem Tihomira Purde koji je u pritvoru u BiH proveo više od dva mjeseca.

Pročitajte više