VESNA DEJANOVIĆ JEDINA KANDIDATKINJA ZA PREDSJEDNICU SSSH-A

Sadašnja v. d. predsjednice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović jedina je kandidatkinja za čelno mjesto te sindikalne središnjice koja će 16. travnja na izvanrednom kongres birati novo vodstvo.

Predsjedništvo Vijeća SSSH-a priopćilo je nakon današnje sjednice da je sukladno odluci o kandidacijskom postupku načinilo listu prispjelih kandidatura za predsjednika, tri potpredsjednika i tajnika najveće hrvatske sindikalne središnjice.

Za predsjednicu SSSH predložena je Vesna Dejanović, predsjednica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma, koja dužnost v. d. predsjednice obnaša od ostavke Davora Jurića.

Jurić je podnio ostavku jesenas iz zdravstvenih razloga, nakon što je njegovu smjenu tražilo devet sindikata označavajući ga glavnim krivcem za tadašnju krizu u SSSH.

Za potpredsjednika za koordinaciju sektora gospodarstva predloženi su Ivo Marjanović iz Sindikata metalaca Hrvatske i Josip Pavić iz Sindikata poljoprivrede.

Spomenka Avberšek iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi predložena je za potpredsjednicu za koordinaciju javnog sektora.

Za potpredsjednika za koordinaciju usluga predloženi su Ana Knežević iz Sindikata trgovine i Josip Zagajski iz Sindikata prometa i veza Hrvatske, dok za mjesto tajnika SSSH nije predložen nitko.

Lista kandidata upućena je Vijeću SSSH-a, koje će konačnu listu utvrditi na svojoj sjednici zakazanoj za 1. travnja.

Predložene kandidate birat će izvanredni kongres sazvan za 16. travnja u zagrebačkoj Tvornici na kojem će sudjelovati 282 sindikalna zastupnika. Kongres bi trebao prihvatiti i novi ustroj i način financiranja SSSH.

(Hina) xmvr ymd

Pročitajte više