Vesna Škare-Ožbolt od danas na Blogeru

"ONOME tko mi dočara kako će izgledati Hrvatska kada uđemo u EU plaćam ručak.", riječi su kojima predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt započinje svoj prvi post na službenom blogu vesnaskareozbolt.bloger.hr.

U tekstu naziva "Hrvatski brend" , Škare-Ožbolt piše o "euro narikačama koje plaču nad hrvatskom sudbinom" što se bliže približavaju parlamentarni izbori.

Predsjednica DC-a u prvom tekstu na svom službenom blogu kaže kako sa svojim čitateljima želi podijeliti svoju glavnu političku preokupaciju, a to je bojazan da bi Hrvatska po ulasku u EU mogla ostati prepoznata samo po - problemima.

"Hrvatskoj Vladi je skoro procurio cijeli mandat, a da još nisu odredili strategiju u zemlji - što proizvodimo. Imamo 2,5 milijuna hektara zemlje, a obrađujemo samo 800 000 hektara. Unutar toga 100 000 ha je još pod minama. I što proizvodimo na to malo obrađenih površina? Sve i svašta." - piše Škare-Ožbolt.

U nastavku teksta svog prvog posta predsjednica DC-a govori o reformama koje je potrebno provesti prije "srljanja" u EU. "Prvo treba stvoriti glavni hrvatski proizvod (čitaj brend) i početi ga ozbiljno izvoziti.Tek tada možemo ući u EU i biti uspješni i prepoznati.I sasvim mi je svejedno hoće li to biti 2009. ili 2012. godina. Ako smo mi za EU spremni, onda datum nije važan." - nastavlja Škare-Ožbolt, dodavši kako ne želi da Hrvatska bude "gnjecavo dno Europe".

"Želim da budemo plavo nebo Europe i da stvorimo svoj prepoznatljiv hrvatski brend!", zaključuje predsjednica DC-a, čija razmišljanja ubuduće možete čitati na njezinu službenom blogu vesnaskareozbolt.bloger.hr.

Pročitajte više