Veznjaka Newcastlea Joey Bartona tužio je 16-godišnjak kojem je prošle godine razbio zube

JOEY BURTON, vezni igrač engleskog nogometnog kluba Newcastle United, suočen je s tužbom za novčanu odštetu 16-godišnjem dječaku, kojeg je premlatio tijekom jednog večernjeg izlaska.

25-godišnji Burton 27. prosinca prošle godine, udario je Jordana Spencera šakom u lice ispred McDonaldsa u gradu Liverpoolu te je za bio osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci, prenosi BBC.

Dječaku je Burton u napadu razbio zube, a sudac je odredio kako Newcastleov veznjak dječaku mora platiti i novčanu odštetu od 22.000 kuna, a postoji i mogućnost da će igrač morati dječaku platiti i veću odštetu, ukoliko tako odluči sudac.

Smatra se kako će Spencerov odvjetnički tim uložiti žalbu na visinu novčane kazne koju je sud odredio, jer ona nije sukladna pretrpljenoj boli dječaka. Burton je iz zatvora pušten 74 dana prije isteka njegove šestomjesečne kazne, a slučaj će se na sudu u Liverpoolu pojaviti 7.11. ove godine.

Osim ove tužbe, Burton je saznao da će ga tužiti i 23-godišnji Jamie Tandy, koji je trenirao u Manchester Cityju u vrijeme kad mu je za Božić 2004. godine Burton ugasio opušak cigarete na licu. Tandy, koji je bio nadolazeća zvijezda u tom nogometnom klubu, kazao je kako mu je taj događaj uništio igračku karijeru.

Nestašni Burton služi i uvjetnu kaznu za tučnjavu na treningu s bivšim igračem Manchester Cityja, 31-godišnjim Ousmane Dabom, koji trenutno igra za talijanski nogometni klub Lazio.

B.V.
Foto: Goal.com

Pročitajte više