VIDEO Karolina Vidović Krišto u saboru ne nosi masku, prebacila je maramu preko usta

Screenshot, Video: Index

NAKON što ju je jučer opomenuo predsjednik sabora Gordan Jandroković jer nije nosila masku za vrijeme sjednice, Karolina Vidović Krišto ni danas ne nosi masku.

U saboru je danas tako povremeno prebacivala maramu koju nosi oko vrata preko usta i to kada je postavljala pitanje mandataru Plenkoviću.

Evo kako je to izgledalo:

"Nije to stvar nekakve provokacije ili neposluh ili nešto negativno. Ja sam vrlo dobronamjerno pitala zbog čega je nosimo jer na mnogim maskama piše izrijekom da ne štiti od covida-19. Pitala sam mnoge epidemiologe, pitala sam liječnike, potpuno su kontradiktorne informacije", tvrdi Karolina Vidović Krišto.

Jandroković je i jučer opominjao

Podsjetimo, predsjednik sabora Gordan Jandroković jučer je nekoliko puta morao upozoravati zastupnike zbog nenošenja maski u sabornici, na što je Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta zatražila da joj objasni zašto trebaju nositi maske.

"Signaliziraju mi da opet nemaju svi maske, pozivam zastupnike da stave maske jer neimanjem maske ugrožavate druge zastupnike”, pozvao je Jandroković zastupnike koji su u sabornici skinuli maske.

"Objasnite zbog čega nosimo maske, rekli ste zatvoreni prostor, puno su manji prostori kafića i hodnika i tamo ih nitko ne nosi. U sabornici ih isto skinemo kad govorimo", kazala je Vidović Krišto.

Jandrokoviću rekla da su informacije o nošenju maksi kontradiktorne

Jandroković joj je pojasnio da su takva pravila jer se nalaze u relativno malom i zatvorenom prostoru dugo vremena i jer su takve preporuke.

"Ja smo dobila preporuke raznih epidemiologa i liječnika koje su kontradiktorne”, nastavila je Vidović Krišto.
 

Pročitajte više