Video: Preko Google Eartha pronašao svemirsku postaju na Marsu?



AMERIKANAC David Martines, američki entuzijast koji svaki svoj slobodan trenutak posvećuje astronomiji i pitanjima svemirskog istraživanja, tvrdi da je otkrio misterioznu strukturu na površini Marsa. I to koristeći Google Earth.

Martines je svoje otkriće zabilježio o obliku kratkog video isječka kojeg je postavio na YouTube. Snimka je odmah postala hit. A za sve koji se i osobno žele uvjeriti da se na površini Marsa događa nešto čudno, Martines je postavio i koordinate navodne građevine - 49'19.73"N 29 33'06.53"W.

Uvjeren je da je pronašao svemirsku postaju koju je na Marsu izgradila Nasa i koja se iz nekog razloga drži u tajnosti. Kaže da se radi o strukturi u kojoj astronauti mogu živjeti i koja je označena crvenim i plavim prugama - nacionalnim bojama SAD-a.

"Ovo je snimka nečega što sam slučajno pronašao na Marsu. Zovem je bio-postaja Alpha, jer pretpostavljam da netko u njoj živi ili je živio. Neobično je što je prilično velika, izgleda kao cilindar ili kao da je sastavljena od cilindara. Mogla bi biti elektrana ili bio-postaja ili glorificirana garaža. Samo se nadam da nije oružje", kaže Martines, prenosi Daily Mail.

Martines je siguran da je građevina na Marsu tamo postavljena s dobrim razlogom, ali o razlozima ne želi nagađati. "Ne mogu ni zamisliti zašto bi netko želio živjeti na Marsu. Mogla bi pripadati Nasi, ali ne znam bi li oni to ikada priznali, niti jesu li sposobni za izvesti takav projekt", kaže Martines.

Pročitajte više