VIDEO Rusi krenuli u napad tenkovima i oklopnjacima, dočekalo ih topništvo i dronovi

Screenshot: X

63. zasebna mehanizirana brigada ukrajinskih oružanih snaga objavila je na Telegramu snimku koja prikazuje uništenje ruskih tenkova i oklopnih vozila na bojištu.

"63. brigada uništila je deset jedinica ruske tehnike odjednom uz pomoć pridodanih jedinica i braće po oružju iz 60. brigade. Kao rezultat nevjerojatno preciznih topničkih udara i napada dronovima, spaljeno je pet tenkova i pet borbenih vozila pješaštva koji su pokušali napasti naše položaje", napisali su uz objavljenu snimku.

Rusi: Nanijeli smo velike gubitke Ukrajincima

Ukrajinski borci napomenuli su kako je za zaustavljanje ovakvih ruskih proboja potrebno "platiti najveću cijenu". "Ali jamčimo da ni kap krvi naših vojnika nije prolivena uzalud. To se pretvara u deset puta veće gubitke za neprijatelja", dodali su. 

Prema dostupnim informacijama, sve se odvilo kad su Rusi pokrenuli veliki mehanizirani napad kod mjesta Torske u Donjeckoj oblasti. Rusi tvrde da su u tom području zauzeli povoljnije pozicije te nanijeli gubitke pripadnicima 63. mehanizirane i 117. brigade teritorijalne obrane.

Pročitajte više