Talijani snimili priču o Nini Kuluz: "Nisam rodila dijete da bih ga nekom isporučila"

Screenshot: Facebook

REPORTERI talijanske emisije Le iene snimili su priču o Splićanki Nini Kuluz i njenom sinu Cesareu. Za pomoć im se obratio dječakov otac Alessandro Avenati, no Talijani su, kao pravi profesionalci, došli u Split, razgovarali s Ninom, ali i odvjetnikom Mišom Živaljićem te psihijatrom Ivanom Urlićem.

Ninine prijateljice provele su besanu noć te su cijeli prilog prevele na hrvatski i objavile u Facebook grupi Spasimo malog Cesarea.

"Prvi put se u Italiji čuje Ninina priča te napokon imamo gomilu pozitivnih komentara iz Italije uz veliku želju da dječak ostane u svom domu u Splitu uz svoju majku", stoji u objavi.

Video možete pogledati na ovom linku.

Nina Kuluz mora se javljati policiji u Italiji svakih 15 dana

Prije dva tjedna Kazneni sud u Torinu osudio je Ninu Kuluz na tri godine i četiri mjeseca zatvora zbog otmice djeteta i zadržavanja. Mora platiti i 50 tisuća eura odštete Avenatiju, a najnovija je vijest da je sud odredio Nini da se mora javljati policiji u Italiji svakih 15 dana, dva dana uzastopno.

"Očito je plan da izgubi posao i da ne može biti toliko vremena uz dijete. Međutim, ne znaju oni što je dobra majka spremna učiniti za svoje dijete i da će ona to odraditi dok se ne dokaže apsurd da se hrvatska državljanka mora javljati talijanskoj policiji svakih 15 dana", napisala je Vanda Plazonić, Ninina prijateljica. 

Psihijatar se založio za ostanak Cesarea u Splitu

Razgovarajući s reporterima iz Italije, Nina je kazala: "Nisam rodila dijete da bih ga nekom isporučila." Smatra da su svi postupci njenog bivšeg partnera zapravo želja za osvetom, a ne ljubav prema vlastitom sinu.

Psihijatar Urlić smatra da bi odlazak Cesareau u Italiju rezultirao katastrofom. Smatra da je najbolje da dječak ostane kod majke i da ga otac viđa u Splitu. 

Avenati je, pak, ostao dosljedan. "Ne zaboravimo zlo koje je napravljeno radi hira majke", zaključio je svoje izlaganje.

Pročitajte više