KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

VIDEO U srijedu se otvara ribarnica na zagrebačkom Dolcu, evo kako će izgledati

Screenshot: Index

U SRIJEDU se na Dolcu otvara ribarnica.

Na pultovima su postavljena zaštitna stakla kako bi se smanjila mogućnost prijenosa koronavirusa. Neće raditi svaki, nego svaki drugi pult, kako bi se poštovali razmak i društvena distanca. 

Prva informacija je bila da se ribarnica otvara sutra, ali je otvorenje pomaknuto na srijedu. 

Podsjetimo, na tržnicama nisu smjele raditi otvorene ribarnice, nego samo riblji kiosci. Mesnice i ostali dućani u sklopu tržnica rade proteklih tjedan dana.

Ministar Davor Božinović danas je na konferenciji za medije komentirao kada će se otvoriti tržnice. 

"Jutros je održana videokonferencija i dane su upute nacionalnim stožerima oko epidemioloških mjera. U ovom trenutku lokalni stožeri rade sve kako bi se pripremile tržnice za prihvat robe i za otvaranje. To uključuje i zaštitare i druge koji će pratiti pridržavaju li se svi mjera. Kada dobijemo povratnu informaciju, moramo krenuti u sve spremni kako ne bismo izazvali nova žarišta", rekao je Božinović na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Samobor sutra otvara tržnicu

Od sutra će samoborski OPG-ovi moći koristiti desetak kućica za prodaju svojih proizvoda na otvorenom, u skladu s higijenskim mjerama zbog koronavirusa. Za sve lokalne proizvođače poljoprivrednih proizvoda Grad Samobor je pokrenuo i online platformu Kupujmo samoborsko.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više