Ukrajinci objavili snimku: Ovo je Andrij. U jednom napadu je uništio 4 ruska tenka

Foto: Facebook

Video koji su u ponedjeljak na društvenim mrežama objavile Oružane snage Ukrajine (AFU) prikazuje ukrajinskog padobranca koji tvrdi da je u jednom napadu uništio četiri ruska oklopna vozila.

79. odvojena desantno-desantna brigada AFU-a Tavria objavila je da je pet ruskih oklopnih vozila nedavno pokušalo probiti obrambenu formaciju padobranaca koji služe u operativno-strateškoj skupini Tavria u regiji Donjecka. 

"Ukrajinske trupe suprotstavile su se odvažnom neprijateljskom napadu hrabrošću i visokom vojnom vještinom. U ovoj borbi posebno se istaknuo protutenkovski strijelac jedne od jedinica brigade - mlađi narednik Andrij G.", navodi se u objavi AFU-a, koja uključuje video napada padobranaca na ruska vozila. "Dobro ciljanim hicima iz protutenkovskog raketnog sustava Javelin je uništio četiri neprijateljska oklopna vozila", dodaje se u objavi.

 

Američki sustavi Javelin, prijenosni protutenkovski raketni sustav, prvi su put isporučeni Ukrajini nedugo nakon što je Rusija izvršila invaziju u veljači 2022. 

AFU je također objavio da su padobranci koji pripadaju 79. desantno-desantnoj brigadi do sada u ratu uništili ili oštetili 29 ruskih borbenih vozila, što je rezultiralo s više od 200 ruskih žrtava. Andrij G. je osobno uništio 22 oklopna vozila, stoji u objavi.

Pročitajte više