VIDEO Ukrajinski dronovi ušli 1000 km u Rusiju, prekinuti letovi na dva aerodroma

Screenshot: X

Rusija je danas priopćila da je glavna zračna luka u blizini grada Kazana, 1000 kilometara od Ukrajine, privremeno zatvorena nakon što je u tu regiju uletio ukrajinski borbeni dron, javlja Agence France-Presse (AFP).

Ukrajinske snage su posljednjih tjedana eskalirale zračne napade na ruska pogranična područja, ali su također uspjele napasti mete duboko u ruskom teritoriju. Prema AFP-u, ministarstvo obrane priopćilo je da je oborilo ukrajinsku bespilotnu letjelicu iznad središnje regije Tatarstana, ali nije preciziralo što je bila meta napada.

 

"Uvedena su privremena ograničenja"

Dvije zračne luke u regiji, uključujući i glavno središte Kazan, bile su privremeno zatvorene otprilike u isto vrijeme, objavila je Rosavijacija, ruska zrakoplovna uprava. "Kako bi se osigurala sigurnost civilnih zrakoplova, uvedena su privremena ograničenja na rad dviju zračnih luka u Tatarstanu - Kazan i Nižnekamsk", priopćile su državne novinske agencije.

Rusija je ranije priopćila da je tijekom noći neutralizirala 17 ukrajinskih bespilotnih letjelica kojima je Kijev napao skladište goriva u južnom gradu Rostovu, gdje se nalazi moskovski vojni stožer za operaciju u Ukrajini.

Dvije bespilotne letjelice izazvale su eksplozije u skladištu goriva u Rostovu a da pritom nisu izazvale požar niti su ikoga ozlijedile, rekao je lokalni guverner Vasilij Golubev na Telegramu, prenosi AFP.

Pročitajte više