vinkovci: počela prva međunarodna konferencija o rješavanju sukoba

U organizaciji Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske (SOOH) koji djeluje pri Savezu samostalnih sindikata Hrvatske u Vinkovcima je danas počela dvodnevna Prva međunarodna konferencija o rješavanju sukoba, koja se održava u sklopu projekta "Istočna Slavonija: radnici u obrazovanju bez barijera".

Tim ćemo skupom pokušati unaprijediti odnose sindikalno organiziranih članova hrvatskog i srpskog etničkog podrijetla kako bi ojačali svoju sindikalnu snagu i moć u borbi za zaštitu zajedničkih ciljeva, rekla je na početku rada konferencije predsjednica SOOH-a Anita Car.

Po njezinim riječima rješavanje i ublaživanje sukoba među odraslima pozitivno će djelovati i na djecu, t.j. međunacionalnu snošljivost djece.

"Ako konferencija uspije, iskustva stečena u Vinkovcima pokušat ćemo primijeniti i na drugim područjima u Hrvatskoj, ali i svijetu gdje postoje konfliktne situacije", kazala je Car.

Osim članove SOOH-a iz istočne Slavonije u radu skupa sudjeluju i predstavnici srodnih sindikata iz Njemačke i Nizozemske, koji su novčano pomogli skup, te Nicholas Richards, glavni koordinator Međunarodne federacije obrazovanja s oko 28 milijuna članova, koje je član i SOOH.

(Hina) žd dd

Pročitajte više