VIPnet darovao milijun kuna za razminiranje u zadarskom zaleđu

TVRTKA VIPnet darovala je milijun kuna Hrvatskom centru za razminiranje za razminiranje poljoprivrednoga područja Baštice u zadarskom zaleđu.

Ček na spomenutu svotu danas je u Benkovcu predsjednik Uprave VIPneta Josef Vinatzer uručio ravnatelju HCR-a Ottu Jungwirthu, a nazočili su i predstavnici Zadarske županije i benkovački gradonačelnik Branko Kutija.

Milijun kuna bit će uloženo u razminiranje poljoprivredne zemlje i vodocrpilišta na Baštici. Na svečanosti je istaknuto da je u Zadarskoj županiji razminirano samo deset posto "sumnjivih" poljoprivrednih površina, a preostalo je još oko 1520 hektara.

Predsjednik Uprave VIPneta Vinatzer izrazio je nadu da će taj novac pridonijeti oživljenju poljoprivrede na benkovačkom području. Ravnatelj HCR-a Jungwirth pozvao je i druge tvrtke da se svojim darovnicama uključe u razminiranje, koje se, po njegovim riječima, gotovo 75 posto financira iz državnog proračuna, a ostatak pojedine tvrtke ili darovnicama.

Bude li više darovnica poput VIPnetove, lakše ćemo ispuniti plan da do 2010. završimo razminiranje u Hrvatskoj, rekao je Jungwirth.

Pročitajte više