Vlada će do kraja godine predložiti zakonodavni dio reforme znanosti i obrazovnog sustava

POTPREDSJEDNIK Vlade Goran Granić najavio je danas, nakon sastanka s predstavnicima Matice sindikata javnih službi, da će Vlada do kraja godine predložiti zakonodavni dio reforme znanosti i obrazovnog sustava.

´Reforma tih sustava od posebnog je vladina interesa i optimist sam da ćemo naći najbolja rješenja´, izjavio je Granić.

Na trosatnom sastanku u Vladi s predstavnicima sindikata bili su i premijer Ivica Račan, potpredsjednik Vlade Ante Simonić te ministri znanosti i tehnologije te prosvjete i sporta, Gvozden Flego i Vladimir Strugar.

Simonić je rekao da Vlada treba potporu sindikata jer joj je stalo da reforma krene što prije.

Sindikalisti su izrazili zadovoljstvo što se o reformi znanosti i obrazovanja razgovara na tako visokoj razini. Zadovoljni su i povećanim izdvajanjem za te sustave u proračunu za iduću godinu.

´Nikada prije znanost nije imala takvo značenje. Iznenađen sam koliko se politika razumije u stanje u znanosti´, izjavio je čelnik Sindikata znanosti Vilim Ribić.

Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Dalimir Kuba rekao je da će se Hrvatska nakon povećanja izdvajanja za obrazovanje u tom dijelu iduće godine približiti državama Europske unije. Ocijenio je da će nastavak reforme uspjeti samo ako sindikati budu uključeni u svaki njezin dio.

Pročitajte više