Vlada: Idućih dana dogovor o radu do kraja mandata

HRVATSKA Vlada će u nekoliko idućih dana na radnoj sjednici dogovoriti kako će raditi do kraja mandata i kako predstaviti svoj rad, najavio je danas premijer Ivica Račan.

Vlada, istaknuo je premijer na današnjoj sjednici, ima pravo suprotstaviti se (načinu) promoviranja svoga rada i rezultata koji joj štete.

Premijer je podsjetio da se približava kraj mandata njegove Vlade, te upozorio da su stjecajem okolnosti njene zadaće velike, teške i odgovorne, posebice u pogledu obveza da se nastavi put prema EU. "Ukrcali smo se u taj vlak i bilo bi krajnje neodogovorno ispasti iz njega", rekao je Račan i poručio da Vlada to neće dozvoliti.

Tim je više važno razmotriti rad Vlade do kraja mandata imajući na umu sve te obveze, rekao je.

Naveo je da su članovi Vlade okupirani stranačkim zadaćama i predizbornim aktivnostima.

Nije precizirao kada će se radna sjednica održati, rekavši da se neće čekati iduća, redovita sjednica Vlade, odnosno idući četvrtak.

Napomenuo je da je spomenutu temu kanio otvoriti već danas, no da to nije učinio jer su pojedini ministri odsutni. To se, poručio je, ne smije ponoviti na radnoj sjednici.

Zahtijevat ću da svi ministri budu nazočni, a izuzetak mogu biti samo oni koji će putovati u inozemstvo, poručio je Račan.

(Hina) um/bn sšh

Pročitajte više