Vlada na odlasku se pohvalila: Na Facebooku smo treći najpopularniji u Europi

Screenshot: Facebook

VLADA na odlasku pohvalila se kako je u 2015. proglašena trećom najpopularnijom vladom na Facebooku u Europi.

Hrvatska vlada ima treću najveću zajednicu korisnika Facebooka i treća je po broju komentara građana u konkurenciji europskih vlada, prema rezultatima istraživanja agencije Burson-Marsteller „World Leders on Facebook“ koje je analiziralo više od 500 Facebook stranica izvršne vlasti.

Iz Vlade se hvale kako više od 145.000 korisnika prati njene aktivnosti na Facebooku te kako se na to tjedno odluči više stotina ljudi.

"Kako bi dodatno potaknula otvoren, transparentan i neposredan dijalog s građanima Vlada Republike Hrvatske otvorila je Facebook zid za sve građane koji pristupe stranici, ne samo za upite zajednice (page fans). Zid Vlade RH time je postao forum za razmjenu sugestija, kritika, mišljenja i stavovima kojemu je cilj povećati participaciju građana u političkim procesima", poručuju iz Vlade.

Kad se u obzir uzme broj prijava lokacije putem pametnih mobitela (location checks-ins), naša je Vlada druga najposjećenija u Europi te četvrta u svijetu.

Iz Vlade poručuju kako su lani putem odjela za online komunikaciju odgovoril na više od 8.300 upita građana dok su njihove Facebook objave ukupno dosegnule 29 milijuna pogleda. S Vladom je putem Facebooka svakodnevno komuniciralo u prosjeku više od 5.500 korisnika.
 

 

Pročitajte više