Vlada najoštrije osuđuje sinoćnji incident u Borovu naselju

HRVATSKA Vlada najoštrije osuđuje sinoćnji incident u Borovu naselju kada su u eksploziji za sada nepoznate naprave lakše ozlijeđena dvojica članova HSP-a, a premijer Ivo Sanader dao je poseban nalog policiji da učini sve kako bi što prije otkrila i kaznila počinitelje, priopćio je danas Vladin Ured za odnose s javnošću.

"Odmah nakon dojave o incidentu Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske dao je poseban nalog policiji da učini sve da se počinitelji ovog kaznenog djela što prije otkriju i kazne", stoji u priopćenju.

Eksplozivna naprava bačena je sinoć oko 20 sati ispred terase vukovarskog ogranka HSP-a u Ulici Nikole Perešina u vukovarskoj četvrti Borovu naselju, a prema tvrdnjama istražnog suca eksploziji je prethodila prepirka više osoba koje su sjedile na terasi.

Istražni sudac vukovarskog Županijskog suda Nikola Bešenski izjavio je sinoć da je u jednom trenutku jedan od sudionika prepirke ustao i udaljio se s terase, a zatim je, nedugo nakon njegova odlaska, odjeknula eksplozija.

U eksploziji su oštećena i dva automobila koja su bila parkirana ispred zgrade.

Pročitajte više